2016. okt 24.

Kezdőődiiik :)

írta: a koala az expresszről
Kezdőődiiik :)

 

A hosszadalmas út után az első nap a pihenésé és az akklimatizálódásé lett, megfelelő gasztronómiai élményekkel megtámogatva :)

Kicsit fáradt vagyok - a talpam még nem szokta meg, hogy fejjel lefelé vagyok a bolygón, meg a vérnek is máshogy kell eloszlani a szervezetben, szóval kemény a helyzet! :) Kicsit később is ébredtem - még magamhoz képest is - de holnap már minden ok lesz! 

Irány a City - a városi élet origója!

Kellemes 27 fok, szikrázó napsütés - az évszakhoz képest hideg van...

Nos a belváros kicsit másképpen képzelődött el a brisbane-iek fejében mint otthon. Csupa ismerős dolog - folyó, nagy házak, sokszázezer emberek - aztán mint a fenti kép mutatja a végeredmény valahogy eléggé más lett. Nem mondom, hogy nem tudnám megszokni! :) Ez a South Bank: hatalmas park, kajáldák, nem messze a múzeumi negyed, ingyenes hajójárat, utcai strand - minden tiszta, karbantartott, sehol egy eldobott pézsé, szóval egész élhető helynek tűnik :)  A mai nap a beilleszkedésé volt a főszerep és ugye a férfiemberhez a gyomrán (is) keresztül vezet az út, úgyhogy nagy duzzogva belevetettem magam a gasztronómiába - annak a számomra kedvelt szegmensébe - junk food rulez! :)

Faszán beleválasztottam a sajtos-tésztás darabbal - bár kicsit fejben dolgoznom kellett az ügyön, de a szájban rendben volt a cucc. Az édesburgonya csípős majonézzel hozta a szokásos feelinget - Ha valaki erre téved a South Bankon az Urge Burger ajánlott hely :) 

Kis pihenő után nitrogénes fagyival emeltünk a téten :)

elképzeltem a hivatalnok fejét, akinek otthon engedélyeznie kellene a kiszolgálótérben álldogáló ember nagyságú folyékony nitrogénnel töltött tartályokat... 

 Mindenesetre eléggé látványos a cucc, és állat finom a végeredmény :) Sós karamellás cuccot ettem - az az egyik leggonoszabb mágia!

 

Úgy tűnik a hely varázsa ismét hatott rám :) Pulzus csökkent, stressz-szint a pincében! Az emberek kedvesek, előzékenyek, nincs rohanás, senki nem presztízsből vezet - szóval igazi aktív pihenésre való a hely! 

A nap végére jutott egy kis helyi folyékony kedvesség is

 

Jól esett a steak-hoz vacsorára :) Erre felé a malachús annyira nem menő, és a csirke talán drágább a marhahúsnál, így kénytelen az ember gyereke steak-ot enni, ami mondjuk gond lenne, ha  Brahma terelgetne végig ezen az életemen, de szerencsére nem kell sunnyognom ez ügyben :) Mert ugye az ausztráloknál a bbq az szent dolog - lehet felzabáltatnának a krokodilokkal, ha feltennék egy tofu szeletet a sütőre! Tényleg krokodilhús - lehet ha utamba sodródik egy krokodilburgeres, akkor bizniszelek majd vele - csak az íze kedvéért...

Mostantól vissza is kell fogjam kicsit magam, mert gyorsan el fog fogyni a kalóriakeret, és nem akarnék hazafelé pufipótdíjat fizetni a perülőn :) na jó a Győző most nyomott a kezembe egy adag Ben &Jerry's-t szóval tényleg gurulni fogok hazafelé!

Most így visszanézve eléggé színes-szagos lett a mai motyó - de nem csak a kaja lesz a fő csapásvonal a későbbiekben. Kezdenek körvonalazódni a lehetőségek a fejemben... :)

Szólj hozzá

ausztrália gasztro australia Video Brisbane