2016. okt 26.

Waterfun :)

írta: a koala az expresszről
Waterfun :)

Az elmúlt két nap a víz jegyében telt itt a világ másik végén!

Tegnap megint a South Bank-ra evett a fene, de most kivételesen nem az evés volt a fő cél, bár ott ugye állandó a kísértés, pláne, hogy a Max Brennernél idén még nem is voltam - erről reményeim szerint lesz külön gasztroposzt. Az azért a csokiparadicsom!!!!

Szóval a South Bank - a legbelebb belváros ahol egy általuk street beach-nak nevezett képződmény található. Mintha a Deákon lenne egy ingyenes strand :) Elsősorban kisgyerekeknek találták ki, 15-30 cm mély pacsáló, irányítható vízsugarak, szökőkút, homokozó - szóval csupa-csupa olyan cucc, amiről a gyerekedet lerángatni sem tudod. Gondoltak persze a nagyobbak, van mélyebb úszós része is, és természetesen az elmaradhatatlan fehér homokos beach!

Természetesen ingyen! Tökéletes vízminőséggel, tökéletesen tiszta környezettel, és valahogy nincs tömegnyomor. Az ugye megvan, hogy az otthoni ingyenes akármik milyen közeget vonzanak be és milyen állapotok maradnak utánuk... És az attitűd is nagyon más: Dávidtól elvette a vödrét egy maori kisfiú, mire az agyontetovált rosszarcú hegyomlás apuka kb 15 mp-n belül ott volt: add vissza a kisfiú vödrét, és köszönd meg, hogy odaadta egy picit. Elnézést kérek... 

Este előre megvettem a jegyem a mai attrakcióra - ma Vízi vidámparkba mentünk! (A dolognak volt egy szomorú apropója, ugyanis a másik szórakoztató cég víziparkjában tegnap négyen haltak meg, kb fél kilométerrel odébb ahova ma mentünk :() Errefelé jelentős kedvezmény van, ha valamit megvesz az ember előre a neten. Jelen esetben 80 helyibasz lett volna az egynapos beugró a parkba, míg a neten 6 hónapos korlátlan belépésre jogosító a cég 3 parkjára 105 helyibasz. És még megyünk a másik kettőbe is, mert mindenféle állatokat tutujgatni jóó :)

Na de vissza a vízbe - majdnem a Gold Coaston vannak a Brisbane-hez közeli szórakoztató parkok, így kis autókázás volt, de megérte. Ma azért 30 fok körüli idő volt, úgyhogy nem fájt, hogy a víz picit az ízlésemnél hűvösebb volt. 

Ha már lúd legyen kövér - így cabanát béreltünk. Persze volt racionális oka is a dolognak: azért a tűző napon nem annyira fun egész nap szerencsétlenkedni, és lássuk be az ember bőre sem alkalmas itt az ózonlyuk alatt ilyen huncutságokra. Ráadásul cabanához mindenféle előnyök is járnak, többek között ebéd mindenkinek, napozóágyak, széf, árnyék stb - szóval urasan nyomtuk na! :) 

A mindenféle horrorcsúszdákat kihagytam, az ilyen helyeken csak gyerekcuccok vannak, vagy csupa olyan akármi amitől kihabzik a füleden az adrenalin - ez, párosulva a 30-50 perces sorállásokkal nem nagyon motivált :)

 

Mint pl ez is, ahol beleállsz a kapszulába és kinyitják a lábad alatt a padlót. A sebesség olyan, hogy a képen látható hurkot simán veszi az ember utána...

 De azért találtam magamnak megfelelő szórakozást :)

Bár amint a képen is látható, kellett némi idő amíg ráéreztem a dologra - sokkal nehezebb mint amilyennek tűnik.

Igen komoly sebességgel nyomják a vizet, szabályosan megszurkál amikor az ember bazi nagyot taknyol! És villámgyorsan ki tudja ütni alólad a deszkát, elég egy pillanat, hogy pingvinből fókává váljon az ember :) Szóval óriási királyság! Estem-keltem mire meglett a sikerélmény :)

Két borulás között is az ember szeme legyen a pályán :)

De aztán végül bódottsá!!!

Ebben a korban már boldog az ember ha kicsit állva marad... :) De óriási élmény volt - kis edzés a tengerre, mert nem titkolt szándékom, hogy igazi hullámokon nagy deszkával is próbát tegyek!!! :) Szóval reményeim szerint nem utoljára voltam ma a Gold Coast-on

Levezetésként egy igazi chill programot találtam - uszógumiban ülve sodortatni magadat a vízzel, miközben körbe vesz a dzsungel, madarak csivitelnek, fél méteres gyíkok rohangálnak. Haverom is csatlakozott hozzám az egyik körre :)

 

Szóval csak a következőt tudom mondani az elmúlt két nap alapján:

 

Szólj hozzá